Uudised

Tabivere muuseum lõpetas suvehooaja

Tabivere muuseum oli selle aasta mai algusest kuni augusti lõpuni avatud igal laupäeval. Nüüd on aeg teha kokkuvõtteid suvisest perioodist ja muuseumi tegevusest üldisemalt.
Eelmise aasta mai algusest saadik on muuseumi haldajaks Tabivere Muuseumi Selts MTÜ. Meie kohuseks on säilitada ja arendada muuseumi, korraldada näituseid ja tutvustada Tabivere piirkonna ajalugu. Seda oleme ka püüdnud kohusetundlikult veidi rohkem kui aasta jooksul teha. Kuidas see on õnnestunud, oskavad öelda inimesed, kes on selle aja jooksul meid külastanud.
2017. aasta hooaega alustasime juba 24. veebruaril, kui taastasime vahepeal veidi soiku jäänud vabariigi aastapäeva tähistamise traditsiooni. Pakkusime kõigile muuseumi külastajatele tummist hernesuppi ja 2. korruse näitusesaalis avasime sel päeval Maria Jürimäe siidimaali näituse. Huvilisi oli meeldivalt palju ja tagasiside päevale oli väga positiivne.
Siidimaali näitus asendus valla päevade eel kaunite pitskudumite ja keraamika näituse vastu. Õnneks jagus suve jooksul ka sellele näitusele huvilisi nii Tabivere vallast kui ka kaugemalt.
Septembri lõpus on plaanis näitusesaali üles panna Virgylia Soosaare joonistuste ja Katrin Põdra fotode näitus, mis jääb püsima kuni kevadise uue hooaja alguseni. Lisaks on näitusesaalis võimalik imetleda ja soovi korral ka endale osta vaibameister Ive Eddori imelisi kaltsuvaipu.
Nüüd, kus kooliaasta on hooga alanud, pakume ajalooõpetajatele võimalust korraldada muuseumis ajalootunde. Selleks tuleb helistada tel 506 4160 või 5349 6466 ja leppida kokku külastuse aeg. Samadele telefoninumbritele võivad julgelt helistada kõik, kel soov muuseumi külastada ja alati leiame aja ja võimaluse, et uksed avada ja giidi juhtimisel rännata läbi Tabivere kandi ajaloo.
Täname kõiki vanu ja uusi muuseumisõpru, kes leidsid tee meie juurde. Olete alati oodatud!

© 2024 Tabivere muuseum | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.