Näitused / Uudised

Siidimaalinäitus toob kevadesse värve

Imekaunis vetehaldjas ja värvikirev sallimaailm ootab külastajaid.

Kuni maikuu lõpuni saab muuseumi teise korruse näitusesaalis tutvuda Maria Jürimäe siidimaali näitusega. Imetleda ja ka osta saab kauneid siidsalle, siidlipse ja siidimaale.

Maria Jürimäe on sündinud 28. septembril 1974 Tallinnas.
Kunstnikust isa Ott Herodese julgustamisel hakkas ta koos õdede Kristina ja Reginaga juba väikesest peale maalima, lemmikuks olid siis akvarellvärvid. Koos isa ja õdedega osales ta ka esimesel näitusel „Meie pere pildid“.
Siidimaali avastas Maria 20 aastat tagasi, esimesed juhised selleks tehnikaks andis õde Kristina Herodes, hiljem on ta end täiendanud peamiselt iseseisvalt, aga ka erinevatel kursustel nt Keret Altpere juures.
Maria on maalinud tuhandeid salle, päris palju lipse ja ka mitmeid maale ning neid leidub kogu maailmas.
Maria siidsallid on suures osas lauldes maalitud, neid hüütakse ka Sõnumiga Sallideks (inglise keeles SingingScarves), laulu vägi ja maalimise rõõm on nende sallide osa.
Siidimaal on nakatavalt mõnus ja nende 20 aasta jooksul on Maria nakkust aktiivselt levitanud. Ta on siidimaali õpetanud nii Tartus kui ka Värska suvekursustel väga erinevas vanustes õpilastele, alates mudilastest, kes enam pintslit suhu ei pane kuni pensionieas elukestvate õppijateni, kursustel on aastate jooksul osalenud sadu naisi ja ka 20 meest, osalejaid on olnud lisaks Eestile ka Lätist, Leedust, Soomest, Poolast ja koguni Austraaliast.
Siidimaalinäitused olnud Tartus ja Värskas.
Rohkem infot sõnumiga sallide kohta, samuti pilte maalimisprotsessist ja uuematest sallidest leiab FB-st ja Instast (otsing: SingingScarves)
Avatud on ka Etsy internetipoed:
http://www.etsy.com/shop/singingscarves
http://www.etsy.com/shop/ArtSilkTies
http://www.etsy.com/shop/FunnyFelting

Kõik huvilised on oodatud näitust külastama. Kuni aprilli lõpuni palume näituse ja muuseumi külastamiseks helistada ette tel 506 4160 või 5349 6466.
Alates maikuust on muuseum avatud laupäeviti. Muul ajal muuseumi külastamiseks helistada ette juba tuttavatel numbritel.

© 2024 Tabivere Museum | WordPress Theme: Cosimo by CrestaProject.